Run for Joyce tilt 3e editie naar hoger niveau

WEZEP – Een hardloopevenement in Chinese sferen. Dat is in het kortgezegd Run for Joyce. Al voor het 3e jaar op rij vindt dit unieke evenement plaats en wel op zaterdag 4 juli 2015. Met een elektronische tijdregistratie, twee extra afstanden en meer catering en entertainment, hoopt de organisatie het evenement naar een hoger niveau te tillen.

In de kleurrijke “tuin” van Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep vindt ook dit jaar het evenement plaats. De locatie is uniek: een groen loopparcours die eindigt in de kassen van de boomkwekerij. Met Chinese afstanden en een Chinese gong als startschot wordt er gerefereerd aan het goede doel waarvoor gelopen wordt, namelijk: Huize Joyce waar (gehandicapte) weeskinderen in China worden opgevangen. De vertrouwde stem van speaker Jan de Bekker zal de hardlopers weer motiveren.

Unieke afstanden

Om de deelname nóg toegankelijker te maken, heeft de organisatie twee nieuwe afstanden toegevoegd. Naast de 10 Li (6,4 kilometer) en de 15 Li (9,7 kilometer) kan er nu ook gekozen worden voor de 5 Li (3,2 kilometer). Sprinters maar ook mensen die minder getraind zijn of zelfs nog nooit hebben hardgelopen, kunnen voor deze afstand kiezen. De deelname van kinderen wordt bijzonder gewaardeerd door de organisatie, ook vanwege de link met de kinderen in China. Dit jaar is de Kidsrun van 1 Li (644 meter) verdeeld in twee leeftijdscategorieën: kinderen tot en met 8 jaar en van 9 tot en met 12 jaar. Hierdoor maken de jongste deelnemers ook kans op een podiumplek. Alle kinderen die deelnemen, krijgen een blijvende herinnering mee. Door te voorzien in chips en elektronische tijdwaarneming kan de tijd nauwkeuriger worden gemeten.

Gratis hardloopshirt

Anders dan vorig jaar kunnen deelnemers zich ook laten sponsoren. De organisatie verwacht hiermee meer geld op te halen voor het goede doel. Om dit te promoten ontvangt iedere hardloper bij minimale sponsoring of donatie van 15 euro een gratis Run for Joyce hardloopshirt.

Gezellig gezinsuitje

Ook is er, naast het hardlopen, voldoende vertier aanwezig voor jong en oud. Naast de verschillende kraampjes op het terrein en een loterij met mooie prijzen, wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Zo is er onder andere een frites- en ijscokraam aanwezig. Daarnaast zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten aanwezig, zoals een springkussen, schminken en loopt er een clown rond om de kinderen te vermaken. Een gezellig uitje voor het hele gezin!

Inschrijven

De inschrijving voor de 3e editie is geopend. De kosten van deelname bedragen 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor de kinderen (dit is inclusief fruit en een leuke herinnering). Voor meer informatie en inschrijven van Run for Joyce 2015 ga je naar de website www.runforjoyce.nl.

Tevens is Run for Joyce te volgen door het liken van de Facebookpagina of te volgen op twitter.

Share This