OOSTERWOLDE De zesde editie van Run for Joyce vindt op vrijdagavond 21 september plaats op en rondom sportpark De Heughte in Oosterwolde. De opbrengst van het hardloopevenement komt volledig ten goede aan Huize Joyce in China. / Angela van Erven

Initiatiefnemer Niels Visser raakte betrokken bij de gehandicapte weeskinderen toen hij jaren geleden als vrijwilliger in China aan de slag ging. ,,Wanneer je eenmaal met deze kinderen hebt gewerkt raakt je dat en wil je je daarvoor inzetten. Sindsdien ben ik vijf keer in China geweest. Telkens weer word ik geraakt door deze kinderen die zijn achtergelaten door hun vader en moeder. Een kind dat net zoveel waard is als jij en ik. Het is aangrijpend om te ervaren dat kleine dingen die voor ons in Nederland zo vanzelfsprekend zijn voor deze kinderen zoveel verschil kunnen maken.”

Run For Joyce - Persbericht

OPBRENGSTEN Terug in Oldebroek organiseerde Visser activiteiten om opbrengsten te genereren, werd een werkgroep geformeerd dat vervolgens plaats maakte voor stichting Run for Joyce. Doel is om aandacht te vragen voor de nood van weeskinderen en om mensen te stimuleren om in beweging te komen om de stichting te ondersteunen. De drive van de stichting komt voor uit Jakobus 1:27 ‘Weduwen en wezen bijstaan in hun nood’. Huize Joyce biedt onderdak, liefde, voeding en onderwijs aan ongeveer 60 weeskinderen. Het tehuis werd genoemd naar Joyce die een van de eerste kinderen was die werd opgevangen. Het opvanghuis werd jaren gerund door een Nederlands echtpaar. Dit echtpaar zal het startschot geven voor de 5 kilometer tijdens de Run for Joyce. Onlangs werden zij opgevolgd door een ander echtpaar die het werk voortzetten vanuit dezelfde Christelijke achtergrond. ,,Wij willen een levendige stichting zijn. Daarom zijn de lijnen met het werkveld kort. We willen weten wat er speelt. Wanneer je je ergens voor inzet, wil je ook zien wat er met het geld van de sponsoren gebeurd en een vinger aan de pols houden”, aldus Visser. Naast de financiële ondersteuning helpt de stichting stagiaires die vanuit Nederland stage willen lopen in Huize Joyce. Daarnaast verzorgt de stichting de werving en afhandeling van sponsorouders voor kinderen in het tehuis.

ERVAREN Aan de Run for Joyce kunnen zowel de ervaren hardloper als de recreatieve loper mee doen over afstanden van 2,5 km, 5 km en 10 km. Kinderen kunnen meedoen aan de 0,5 km en 1 km. Tijdens de kidsrun strijden kinderen voor de scholencompetitie waarbij leerlingen van basisscholen uit zowel Oldebroek als Elburg deelnemen. Op elke afstand maken de lopers kans op een beker voor de drie beste lopers. Alle deelnemers krijgen een medaille en een Run for Joyce Gadget. De kosten van deelname bij voorinschrijving bedragen 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Inschrijven kan via www.runforjoyce.nl Bij een extra vrijwillige bijdrage van meer dan 20 euro ontvangt men een hardloopshirt.

Bron: Veluweland

Share This