OOSTERWOLDE GLD – Ondanks de beperking van het aantal deelnemers, publiek dat niet welkom was op het evenemententerrein en diverse andere Corona-maatregelen, was de achtste editie van Run for Joyce weer een groot sportief succes. Naast mooie parcours-records was er ook een mooie netto opbrengst van 6367 euro. Hiermee kan Stichting Run for Joyce weer bijdragen aan meer gerechtigheid voor weeskinderen in nood.

Helaas was de Run for Joyce dit jaar geen uitje voor het hele gezin met vertier voor jong en oud. Tevens waren er geen gelegenheden voor lekker eten of drinken. Wat er ondanks de Corona maatregelen wel overbleef was een waar hardloopspektakel waarbij vooral veiligheid voor hardlopers en de vele vrijwilligers voorop stond. Ruim 150 deelnemers uit een zeer wijde omgeving stonden aan de start.

Winnaars

Net zoals voorgaande jaren waren er bij de kidsrun weer prijzen te verdelen in diverse leeftijdscategorieën. De 500 meter tot en met zes jaar is gewonnen door Christian van Loo en Saar Regterschot. De 500 meter van zeven tot en met acht jaar is gewonnen door Bas van der Veen en Lynn Visser. Op de afstanden van 1000 meter waren Twan van de Poppe en Isa Schoonhoven de snelsten in de leeftijdscategorie negen tot en met tien jaar. Bij de elf- en twaalfjarigen waren Daan van Wijhe en Nina Smit de winnaars.
De 2,5 kilometer is dit jaar gewonnen door Ewout de Vos met een mooie tijd van 7:46 min. en Eveline Houtman met een tijd van 9:49 min. Op de 5 kilometer waren Tim den Besten met een tijd van 16:34 min en Ellen Drost met een tijd van 24:39 min de snelsten. De 10 kilometer is net als vorig jaar gewonnen door Mario Blöte met een tijd van 36:23 min. en Monique Fibbe met een tijd van 39:58 min. Door deze uitslag kon Mario Blöte voor de tweede keer de zilveren schoen als wisselbeker voor de snelste man op de 10 kilometer in ontvangst nemen.

Dankbaar

De organisatie van Run for Joyce kijkt terug op een sober maar succesvol en veilig evenement. ‘Het is mooi om te zien dat, ondanks de situatie met betrekking tot Corona, er zoveel mensen zich trouw blijven inzetten voor de run en het achterliggende doel. Dankbaar zijn wij voor de vele hardlopers, vrijwilligers en sponsoren. Wij zullen zorgdragen voor een goede bestemming van de opbrengsten en zijn blij met de run als podium om aandacht te blijven vragen voor de gehandicapte weeskinderen.’

Share This