Ik ben Erik Brink hardloper en eigenaar van Brinkmotoren te IJsselmuiden. Mij is gevraagd een stukje te schrijven als loper en sponsor. Ik ben door de loopsport in aanraking gekomen toen ik nog motorcrosser was, voor motorcross heb je een goede conditie nodig om een wedstrijd vol te houden. De conditietraining bestond hoofdzakelijk uit hardlopen. Uiteindelijk ben ik gestopt met motorcross en heb mij volledig toegelegd op het hardlopen. De laatste jaren word ik veel geplaagd door blessures en ik kan dit jaar helaas ook niet meedoen met Run For Joyce door een blessure.

Brinkmotoren is een bedrijf dat Crossmotoren, Minibikes, Quads en onderdelen importeert uit China en verkoopt aan particulieren via de webwinkel www.brinkmotoren.nl. Ook zijn we toeleverancier aan andere bedrijven in Nederland en België. Zelf heb ik diverse fabrieken in China bezocht waar onze producten vandaan komen.

Ik heb zelf dus veel met China en dat niet alleen door mijn werk. China is min of meer dagelijks aanwezig in mijn leven mede omdat mijn vrouw en ik in 2011 een dochter uit China geadopteerd hebben en we zullen dit jaar weer naar China reizen om onze zoon op te halen.

Ik vind de Run For Joyce loop een zeer goed initiatief. Kinderen met een handicap hebben het niet makkelijk in China en krijgen niet veel aandacht en mede door de één kind politiek komen deze kinderen vaak in kindertehuizen terecht. Ik ben zelf ook in de kindertehuizen geweest, de kinderen hebben nagenoeg geen speelgoed en kijken veel TV. Een toekomst met perspectieven is voor hen niet weg gelegd. Neem daarom eens een kijkje op de site van www.runforjoyce.nl en misschien kunt u deze stichting ondersteunen met een kleine gift. Deze mensen doen zeer goed werk.

Share This