OOSTERWOLDE GLD – De pittige regenbuien met onweer hebben ervoor gezorgd dat het programma van Run for Joyce ter plekke aangepast werd. De afstand van 10 kilometer werd geschrapt en de start van de 2,5 en 5 kilometer werden samengevoegd. Ondanks deze aanpassing hebben toch 220 hardlopers de finishlijn van het hardloopevenement gepasseerd. Mede door hun inzet is er wederom een mooie opbrengst opgehaald van tot nu toe 11.653 euro. Dit alles voor meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood.

Na de toespraak door initiatiefnemer Niels Visser werd rond zes uur gestart met een warming-up door de vele hardlopende kinderen. Het enige door Nederlandse ouders geadopteerde weeskind uit Huize Joyce in China was ook dit jaar bereid om vervolgens het ‘startschot’ te geven voor de loopafstanden van de kinderen. Nadat de kinderen hun afstanden hadden afgelegd veranderden de weersomstandigheden dusdanig dat besloten werd dat het niet verantwoordelijk was op de geplande tijden te starten. Ook werd de afstand van 10 kilometer uit het programma gehaald. Tussen de heftigste buien door was het mogelijk om de 2,5 en 5 kilometer te starten. De 10 kilometer lopers liepen uiteindelijk ook mee op de 5 kilometerafstand. Toch bleek het ook niet mogelijk om de 5 kilometer helemaal uit te laten lopen. De organisatie besloot vanwege de versneld opkomende extreme onweersbuien de 5 kilometer voor het laatste deel van de lopers te stoppen.

Winnaars
De 500 meter bij de kidsrun werd gewonnen door Joshua Gooijer en Lotte van ’t Hof. Bij de 1000 meter waren Mart van de Weg en Jaïra Gooijer de snelste. De 2,5 kilometer werd dit jaar gewonnen door Jurian Onderdiijk uit Heerde en Luana Spijkerboer uit Elburg. Bij de 5 kilometer stond Andre Plette uit Oosterwolde en Linda Polinder uit Doornspijk op de hoogste trede.

Trots en dankbaar
De organisatie van Run for Joyce kijkt terug op een sterk door de weersomstandigheden bepaald, maar toch succesvol evenement. ‘Wij kunnen allen trots zijn op de vele lopers die ondanks de weersomstandigheden toch een steentje hebben bijgedragen aan het evenement en daarmee het achterliggende doel. Daarnaast zijn wij dankbaar voor de enorme trouwe steun van de sponsors, de vrijwilligers en de vele andere betrokken die hebben bijgedragen aan weer een mooie opbrengst. Wij zullen zorgdagen voor een goede besteding van het opgehaalde bedrag en willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage. Met de opbrengst leveren we een bijdrage een klein beetje meer gerechtigheid voor de gehandicapte weeskinderen.’ aldus Niels Visser, initiatiefnemer en voorzitter Stichting Run for Joyce.
Tevens maakt de organisatie van Run for Joyce bekend dat de datum voor de Run for Joyce 2019 al bekend is, op vrijdagavond 20 september 2019 hoopt men het startschot weer te kunnen geven.

Share This