Op sportpark De Heughte in Oosterwolde, de nieuwe locatie voor Run for Joyce, was het vrijdagavond een waar hardloopspektakel. Onder mooie weersomstandigheden was er een recordaantal van ruim 280 hardlopers die meededen aan de verschillende afstanden. Naast de vele hardlopers was er ook veel publiek die zich prima vermaakte op het sfeervolle evenemententerrein. Met een netto opbrengst van tot nu toe 11.850,– euro was het evenement ook een groot succes voor het doel, meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood.

Na het, vanwege extreme weersomstandigheden, afgelaste runevent vorige jaar voelde de organisatie zich genoodzaakt dit jaar het evenement te verschuiven naar een ander tijdstip en een nieuwe locatie. Tevens werden de afstanden aangepast. Dit alles heeft positief uitgepakt, zowel qua aantal deelnemers als qua opbrengst werden de records gebroken. De organisatie kijkt tevreden terug op de nieuwe opzet. Een zeer bijzonder moment was het laten klinken van het ‘startschot’ bij de kidsrun. Het enige door Nederlandse ouders geadopteerde Chinese weeskind uit Huize Joyce was bereid om dit te doen. Huize Joyce is het kindertehuis in China welke ondersteund wordt vanuit Run for Joyce.

Winnaars
De 10 kilometer bij de volwassen is gewonnen door Wilco Hermens uit Zwolle in een tijd van 39:08. Hij mag daardoor naast een beker de wisseltrofee, een verzilverde hardloopschoen, een jaar lang in zijn bezit hebben. Bij de vrouwen was Erna van Es-Keen uit Wezep de winnares op de 10km. De overige afstanden bij de volwassen zijn gewonnen door Sander Kloosterziel en Annerieke Plette (5km) en Emiel Post en Iris Bredewok (2,5km).
Voor de kidsrun was er dit jaar ook weer veel animo, bijna 100 kinderen streden om de prijzen. De 1000 meter is gewonnen door Sam van Emmerik en Iris Bredewolt en de 500 meter door Daan van Wijhe en Kiki Vlieger

Volgend jaar eerste lustrum

De organisatie van de Run for Joyce heeft aangegeven dat er volgend jaar weer een run zal worden georganiseerd. Dit zal het eerste lustrum betekenen van dit mooie en kwalitatieve hoogwaardige hardloopevenement. Het zal dan de vijfde Run for Joyce worden.

Share This