Ik ben Sem en ik ben twee jaar oud. Samen met mijn mama ga ik meedoen aan de Kidsrun. 800 meter “rennen” voor de weeskindjes in China. Mijn mama (Mirjam) is drie keer naar China geweest om als vrijwilligster bij deze kinderen te helpen. Hieronder vertelt ze er meer over.

“In 2006 ontmoette ik de kinderen van Stichting Joyce voor het eerst. Verblijven in een land waar het niet vanzelfsprekend is om als kind samen met je papa en mama op te groeien, heeft diepe indruk op me gemaakt. Er zijn kinderen die worden verstoten, vooral wanneer er sprake is van een lichamelijke of geestelijke beperking.
Gelukkig is Stichting Joyce in het leven geroepen. Ik heb met eigen ogen kunnen zien wat voor belangrijk werk zij daar doen. Met veel liefde, aandacht en zorg wordt iedere dag voor een groot aantal kinderen gezorgd. Zij bloeien op onder de liefde en aandacht die ze krijgen.
Ik ben van deze kinderen gaan houden, ze lieten me niet meer los. In 2008 ging ik naar ze terug. En in 2010 werd China de bestemming van onze huwelijksreis. Samen met mijn man reisde ik opnieuw af naar het kindertehuis om daar te helpen bij de dagelijkse verzorging.
Nog vaak denk ik terug aan mijn verblijf in China met de kinderen. Zeker ook nu ik zelf moeder ben geworden en in verwachting ben van ons tweede kindje. Het is iets om dankbaar voor te zijn dat wij onze eigen kinderen in een welvarend land als Nederland kunnen laten opgroeien.
Ook al beseft Sem het nog niet helemaal, is het geweldig om samen met hem te lopen voor dit goede doel. We hopen 15 juni een mooi bedrag mee te kunnen nemen voor Stichting Joyce. Met m’n eigen kindje rennen voor de Chinese kindjes. De cirkel is rond!”

Share This