OOSTERWOLDE – Het eerste lustrum van Run for Joyce gaat de boeken in als een zeer geslaagd hardloopspektakel. De goede weersomstandigheden en de sfeervolle ambiance zorgden er voor dat vele hardlopers de nodige kilometers met plezier hebben gelopen. Met een netto opbrengst van tot nu toe € 11.360 is het evenement ook een groot succes voor het doel, meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood.

Fotoreportage

Rond zes uur werd gestart met een warming-up door de vele hardlopende kinderen. Het enige door Nederlandse ouders geadopteerde weeskind uit Huize Joyce in China was ook dit jaar bereid om vervolgens het ‘startschot’ te geven voor de loopafstanden van de kinderen. Traditioneel wordt dit tijdens de Run for Joyce gedaan door het slaan op een Chinese gong. Een deel van de ruim tachtig kinderen liepen onderling tegen elkaar voor een scholencompetitie waarbij aantal deelnemers, snelheid en sponsorgeld een rol speelt.

Winnaars

De 500 meter bij de kidsrun werd gewonnen door Daan van Wijhe en Silke Puttenstein. Bij de 1000 meter waren Maikel Potkamp en Linena Spijkerboer de snelste. Na de prijsuitreiking bij de kinderen waren de volwassenen aan de beurt. Totaal gingen bijna 230 recreatieven en ervaren hardlopers van start op de diverse afstanden. Burgermeester Hoogendoorn kon na de vele gelopen kilometers Wilco Hermens en Arenda Schimmel, beide uit Zwolle, huldigen als winnaars op de 10 kilometer. De overige afstanden werden gewonnen door Rick Pleiter en Iris Bredewolt (2,5km) en Bennie Thunker en Maartje van Reedt Dortland (5km)

Dankbaar

De organisatie van Run for Joyce kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. ‘Wij zijn dankbaar voor de enorme belangstelling voor het evenement en het achterliggende doel. Wij zullen zorgdagen voor een goede besteding van het opgehaalde bedrag en willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage. Hiermee kunnen wij het leven van de gehandicapte weeskinderen in Huize Joyce een klein beetje mooier maken.’ aldus Edward Hofman, bestuurslid Stichting Run for Joyce.

Bron: Locourant.nl

Share This