Ik ben een Brabander van afkomst en heb tot aan mijn 25e gewoond in de grensstreek met België (omgeving Chaam/Baarle-Nassau/ Baarle- Hertog.) Het Gymnasium bezocht ik in Breda en dat betekende voor mij en vele dorpsgenoten een dagelijkse fietstocht van 2x 15 km. Wij maakten er iedere dag een soort wedstrijd van met tussensprints erbij. Dit bezorgde naast veel onderling plezier ook een uitstekende conditie. Over het fietsen straks nog wat meer.

In mijn dorp was alleen voetbal mogelijk en dat ging ook ik doen. We hadden een uitstekende jeugd en wisten zelfs de jeugdtitel A1 te behalen na een overwinning tegen de A1 jeugd van NAC Breda. Door veel trainen met voetbal en fietsen werd mijn loopvermogen ook steeds beter. Ik was een echte sprinter en goed in de afstanden tot en met 1500 meter. Op mijn 25e verhuisde ik, en later wij, naar Nunspeet, waar we nog steeds wonen. Ik heb daar 8 maanden in de selectie van het eerste van VV Nunspeet getraind en gevoetbald, maar vanwege mijn werkzaamheden, veel reizen en studeren, kon ik de trainingen niet meer bijwonen en ging toen in een lager elftal spelen en later bij de veteranen.

Ik bleef veel hardlopen, vaak in mijn eentje, en op mijn 40e jaar begon ik aan wedstrijdlopen. Afstanden tot 10 km. Dan ontmoet je mensen die bij een atletiekvereniging trainden en op mijn 44e jaar werd ik lid van “de Gemzen”. Een fijne club met veelal positief ingestelde mensen. Hier begon ik pas echt veel wedstrijden te lopen tot en met de halve marathon afstand. Lopen in en buiten de regio en met vele Gemzen soms samen op pad.

Omdat ik voor mijn werk vaak presentaties moest verzorgen, vond ik het leuk dit ook voor de atletieksport te gaan doen. Ik volgde bij de atletiekunie een opleiding microfonist en werd zodoende speaker. Ik doe dit nu ongeveer 23 jaar op vele plaatsen. Ik heb bij diverse nationale kampioenschappen als speaker opgetreden en vind speaken nog steeds leuk om te doen. Omdat ik ook waarnemend atletiek trainer ben, die ook op dit gebied probeert alle ontwikkelingen te volgen, is dit speaker zijn nog mooier. Ik vind het prachtig mensen in hun sport aan te moedigen, te waarderen en te ondersteunen. Degene die als laatste over de streep komt is bij mij nooit de minste atleet. Je weet niet wat mensen ervoor hebben moeten doen om een prestatie te leveren. Wat voor lichamelijke, geestelijke en sociale problemen hebben zij moeten overwinnen? Neem van mij aan, dat ik als speaker vaak allerlei gegevens aangereikt krijg, waardoor ik mij een beeld kan vormen van die persoon of personen.

Naast het hardlopen, fiets ik ook nog veel in de zomermaanden op mijn racefiets of sportfiets vaak met mijn vrouw. Ik, we, vinden het heerlijk te mogen genieten van de natuur en doen dat vaak dus per fiets. In de wintermaanden wandelen we ook veel. Ook kinderen en kleinkinderen vergezellen ons met regelmaat op de fiets of te voet.

Run for Joyce, een prima initiatief met een schitterende doelstelling. Ik hoop dat vele mensen dit aanspreekt en dat die zich inschrijven voor de Run, of dat zij anderzijds hun steun willen betuigen. Ik verwacht dat de inschrijflimieten wel gehaald worden. Immers, naast de doelstelling is er een Run, in een unieke omgeving, die ongetwijfeld velen uitnodigt te komen deelnemen. We zullen hen een warm welkom verzorgen.

 

Share This