Ontstaansgeschiedenis

Hardloopinitiatief

Run for Joyce als individueel hardloopinitiatief. Run for Joyce is opgericht op 17 december 2011 door de voorzitter van Stichting RFJ Niels Visser. De oprichting is ontstaan uit het verlangen om iets te kunnen betekenen voor weeskinderen in China vanuit Nederland. Dit hardloopinitiatief bestond uit gesponsorde deelname aan een aantal bestaande hardloopevenementen.

Werkgroep Run for Joyce

In 2013 ontstond werkgroep Run for Joyce. Een werkgroep bestaande uit jonge enthousiaste mannen die een uniek hardloopevenement organiseerden in de gemeente Oldebroek met als inzet dit jaarlijks te doen en te verfijnen.

Stichting Run for Joyce

Een kern van 4 mannen werd geformeerd tot Stichting Run for Joyce op 12 februari 2014. Het doel van de stichting: naast het jaarlijks terugkerende Run for Joyce event, in de toekomst meerdere evenementen te organiseren om opbrengsten te genereren voor weeskinderen in nood.
“Ik ben meerdere malen werkzaam geweest onder de weeskinderen in China. En telkens weer opnieuw werd ik geraakt door kinderen die achtergelaten zijn door hun vader of moeder. Een kind dat net zoveel waard is als jou en mij, maar om welke reden dan ook het leven verder moet zonder papa en mama.”
Stichting Run for Joyce

Missie & Visie

Speerpunten

 

Aandacht vragen voor de nood

Aandacht vragen voor de nood onder (gehandicapte) weeskinderen. Mensen hiermee bekend maken en in contact brengen met Stichting Run for Joyce.

Stimuleren tot bewegen

Mensen stimuleren deel te nemen aan beweging (sport, vrijwillig meewerken/meedenken, gebed) ter ondersteuning van Stichting Run for Joyce.

Activiteiten ontplooien

Activiteiten ontplooien om opbrengsten te genereren.

Mensen activeren

Mensen in diverse leeftijdscategorieën activeren tot deelname aan Run for Joyce en hierdoor een bijdrage leveren aan hun welzijn en gezondheid.
Stichting Run for Joyce

Visie

 

Stichting Run for Joyce

Jakobus 1:27

Stichting Run for Joyce gebruikt o.a. hardlopen als middel, om ondersteuning te bieden aan weeskinderen in nood.

Het leidend motief is (Jakobus 1:27):

…weduwen en wezen bijstaan in hun nood.

Ambassadeurs

Ambassadeur Jan PolinderAmbassadeur

Mijn naam is Jan Polinder (35 jaar), en ik woon in Kampen. Ik ben getrouwd met Rachel (32 jaar) en wij hebben 2 kinderen, Tim (bijna 7 jaar) en Wouter (bijna 7 jaar).

Ik ben werkzaam bij boomkwekerij Hoekert. Niels Visser vroeg me, of ik ambassadeur wilde worden van Stichting Run for Joyce. Hier heb ik over nagedacht en na een paar nachtjes slapen heb ik hier ‘ja’ op gezegd. Ik vind het erg belangrijk om elkaar te helpen, te ondersteunen, voor elkaar te bidden, kortom naar elkaar om te zien.

Ik heb er erg veel zin in om als ambassadeur van deze prachtige stichting te mogen meehelpen! En bovenal Gods naam groot te maken, want daar doen we het uiteindelijk voor!

Ambassadeur Lianne HoutmanAmbassadeur

“Of ik ambassadeur van Stichting Run for Joyce wil worden? Daar hoef ik niet lang over na te denken!”

Wie ik ben? Ik ben Lianne Houtman, 29 jaar en woon in Heerde. Ik ben getrouwd met Gert-Jan en moeder van Stef. In 2006, 2008 en 2012 ben ik afgereisd naar China. Dit om vrijwilligerswerk te doen in Huize Joyce. Een huis dat gehandicapte weeskinderen opvangt in China.

Altijd betrokken gebleven bij project Huize Joyce. Thuisgekomen na mijn eerste China reis kon ik het mooie werk wat daar gedaan wordt, niet loslaten. Vanuit Nederland ben ik dan ook betrokken gebleven en heb ik meerdere keren actie ondernomen om geld in te zamelen voor Huize Joyce of me bezig gehouden met het werven van vrijwilligers voor Huize Joyce.

Hardlopen doe ik ook graag, dus hoe gaaf is het om mijn liefde voor de kids in China te combineren met hardlopen wat ik graag als hobby doe! En nog mooier, om mijn enthousiasme en liefde voor dit werk uit te dragen als ambassadeur van Stichting Run For Joyce! En dat alles tot eer van God! Gaaf toch?

André Plette Run for Joyce 2014Ambassadeur

Ik zal me even kort voorstellen, mijn naam is André Plette, 37 jaar en woonachtig in Oosterwolde. Ik ben inmiddels 15 jaar gelukkig getrouwd met Wilma, we hebben 2 kinderen, Julian van 12 en Annerieke van 9. Inmiddels doe ik al ruim 17 jaar aan hardlopen, en nog altijd met veel plezier. Ook het triatlon-gebeuren heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Ik hoop daar de komende jaren ook actief in te zijn.

Nadat initiatiefnemers Simon en Niels Visser me vroegen om een steentje bij te dragen rondom de stichting Run for Joyce, hoefde ik daar natuurlijk niet lang over na te denken.

Ten diepste hebben we allemaal de taak om naar elkaar om te zien, en daar waar nodig hulp te bieden aan onze naaste. In de praktijk komt daar meestal erg weinig van terecht, aangezien we vaak erg ik gericht bezig zijn in deze drukke maatschappij. Ongemerkt doen we daar denk ik allemaal aan mee. Dan is het goed om te zien dat er mensen zijn, in dit geval de gebroeders Simon en Niels Visser, George Wastenecker en Peter Bos, die daadwerkelijk actie ondernemen om wat te doen voor onze medemens, in dit geval voor weeskinderen in China.

Aangezien de 1e editie van de hardloopwedstrijd Run for Joyce in 2013 door zeer veel mensen als zeer positief en leuk is ervaren, kwam er een vervolg en wel op zaterdag 5 juli 2014. De wens is er dat dit evenement de komende jaren nog een groei zal doormaken in o.a. het deelnemersaantal, zodat ook de opbrengst voor de weeskinderen in China zal toenemen. Om dit te realiseren zal ik proberen mijn best te doen om mensen enthousiast te maken en te attenderen op deze hardloopwedstrijd. Aangezien ik zelf ook regelmatig meedoe aan diverse hardloopwedstrijden, en daardoor in de loop van de jaren op [bescheiden] regionaal niveau wel enige bekendheid heb verworven, hoop ik dus op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het promoten van dit evenement.

Het is natuurlijk goed om bezig te zijn met het organiseren van evenementen en het inzamelen van geld voor goede doelen, maar het belangrijkste is dat we mensen in nood opdragen in ons gebed, als we dat in alle oprechtheid doen, dan pas kunnen we hulp en zegeningen verwachten voor onze werken. Wel wil ik nog graag even vermelden dat sporten leuk is, en dat we daar tot op zekere hoogte ook zeker van mogen genieten, maar dat het belangrijk is dat het niet de overhand krijgt, ik bedoel daar mee te zeggen dat er een goede balans moet zijn tussen sporten en zaken die vele malen belangrijker zijn.
Naar mezelf kijkend is dat soms best moeilijk, maar ik ben van mening dat als we teveel doorslaan in bijvoorbeeld het sporten of in iets anders, dat kan zo veel zijn, we af en toe wel terug geroepen worden, om zo in te zien waar het werkelijk om draait in deze wereld.

Ambassadeur

Mijn naam is Paul Visser en ik ben de vader van Simon en Niels. Het bestuur van de stichting Run for Joyce heeft mij gevraagd om ambassadeur te zijn.

Doordat wij als ouders vanaf de eerste keer dat Niels naar China ging uiteraard nauw betrokken zijn bij de weeskinderen daar hoefde ik niet lang na te denken. Meehelpen met dit mooie werk en daarmee de zegen ontvangen van onze Vader in de hemel is werken in Zijn Koninkrijk. Dat is het mooiste werk om te doen….

Door op de hoogte te blijven van het wel en wee in huize Joyce in China en vooral de verhalen te horen van Niels en Jacoline heb ik nog meer geleerd om kinderen te zien als parels van God. En met al die prachtige kinderen die door Hem zijn geschapen mogen we heel blij zijn. Bovendien, en dat is het wonderlijke van al die ‘parels’, kunnen wij van ze houden en zij van ons!

Ik zou iedereen ook willen vragen om huize Joyce en daarmee alle kinderen in nood te gedenken in jullie gebeden. Doordat het doel om geld in te zamelen voor de weeskinderen gecombineerd wordt met hardlopen, heeft het evenement een dubbele betekenis. Mensen worden gestimuleerd om te sporten en zo te genieten van Gods schepping en ook van jezelf! Sporten is goed voor je lijf! En met elkaar sporten voor een goed doel schept een band. Niet alleen de sporters sporten voor een goed doel schept een band. Niet alleen de sporters maar ook met de vrijwilligers. En niet te vergeten de sponsors! Al met al een prachtig gebeuren ….het was jammer dat het afgelopen jaar (2015) niet doorging, maar het heeft toch een mooi bedrag opgeleverd.

Dit geeft de betrokkenheid van iedereen aan en ook het relativeren van het hardlopen. Hardlopen is niet het belangrijkste, dat zijn de weeskinderen in China: dat ze liefdevol mogen worden opgevangen. Ik ben dankbaar dat ik ook als ambassadeur mijn steentje bij mag dragen.’

Vrijwilligers

Het regelen van al het verkeer

Tijdens de Run moet er zeker het een en ander geregeld worden met alle bezoekers en deelnemers. Gelukkig hebben we daar geweldige vrijwilligers voor!

 

De organisatie van de Run

Om het geheel in goede orde te laten verlopen hebben we naast het bestuur vele vrijwilligers nodig. Bedankt voor het mede organiseren van de Run for Joyce.

 

Het helpen bij diverse taken

Naast het regelen van het verkeer, het organiseren van de Run zijn er ook nog veel vrijwilligers nodig voor algemene zaken. Bedankt vrijwilligers!

 

Om ruim tweehonderd hardlopers een onvergetelijk evenement te bezorgen maken wij gebruik van ruim 50 vrijwilligers. Deze vrijwilligers leveren hun bijdrage op het gebied van de inschrijving, catering, parkeren, parcours en dergelijke zowel tijdens de dag van de Run als in de voorbereiding hierop. Wij zijn dankbaar dat Run for Joyce ook op deze manier mensen bij elkaar brengt.

Run for Joyce kan niet zonder het enthousiasme en de belangeloze inzet van de vrijwilligers. Kan en wil jij als vrijwilliger een steentje bijdragen rondom het Run for Joyce evenement? Of weet je nog iemand die tijdens dit mooie evenement niet mag ontbreken? Laat het ons weten!

Bestuur

Niels Visser

Voorzitter

E. niels@runforjoyce.nl

Niet meer vacant

n.t.b.

 

Robin Bruins

Penningmeester

E. robin@runforjoyce.nl

Edward Hofman - PR & Communicatie

Edward Hofman

PR & Communicatie

E. edward@runforjoyce.nl

Jaarrekeningen

Jaarrekening 2023

Hier kunt u (t.z.t.) de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2023 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2022

Hier kunt u (t.z.t.) de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2022 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2021

Hier kunt u (t.z.t.) de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2021 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2020

Hier kunt u de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2020 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2019

Hier kunt u de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2019 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2018

Hier kunt u de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2018 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2017

Hier kunt u de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2017 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2016

Hier kunt u de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2016 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2015

Hier kunt u de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2015 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Jaarrekening 2014

Hier kunt u de jaarrekening van onze stichting Run for Joyce over 2014 downloaden.
Klik op de button hieronder.

Share This