OOSTERWOLDE – Alle seinen staan op groen om vrijdag 17 september het startschot te laten klinken voor de negende editie van de Run for Joyce. Stichting Run for Joyce is al volop in voorbereiding om ook dit jaar weer een mooi hardloopevenement neer te zetten. Niet alleen om aandacht te vragen voor het gebruikelijke doel – gehandicapte weeskinderen in nood – maar ook om een bijdrage te kunnen leveren aan een doel dichterbij bij huis, een inclusief speeltoestel in het ‘Hart van Oosterwolde’.

Net zoals vorig jaar is het ook dit jaar weer gelukt om het hardloopevenement zo aan te passen dat het voldoet aan het protocol van de Atletiekunie en de geldende regels vanuit het RIVM. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat het een veilig sportevenement is, dat voldoet aan alle corona-gerelateerde vereisten.

Naast genoemde aanpassingen zal de negende editie ook uniek zijn, omdat de start/finish locatie van voorgaande jaren niet gebruikt kan worden in verband met de bouwactiviteiten van ‘Hart van Oosterwolde’. Gelukkig is het toch gelukt om het parcours grotendeels gelijk te houden, zodat de route nog steeds door de mooie, groene omgeving van Oosterwolde gaat met als hoogtepunt het deel over landgoed Morren. De ontvangst van de deelnemers zal op dezelfde plaats zijn als de vorige edities. Vanaf Sportpark De Heughte is er vervolgens een korte route (200 meter) richting start/finish bij de Groote Woldweg (net buiten het sportpark).

De afstanden die gelopen kunnen worden, zijn gelijk gebleven aan die van de vorige edities. Dit betekent dat er 2,5, 5 en 10 kilometer gelopen kan worden. Voor de kinderen tot en met 12 jaar is het weer mogelijk hun krachten te meten op de 500 en 1000 meter. De inschrijving is inmiddels geopend. Iedere hardloper die zin heeft om mee te lopen, is van harte welkom. Zet een goede prestatie neer en draag bij aan een goed doel!

Foto-onderschrift: Run for Joyce, hardlopen voor een goed doel

Foto: Dries van Dijk

Share This