OOSTERWOLDE GLD – De negende editie van Run for Joyce was weer een groot succes.
Afgelopen vrijdagavond 17 september stonden ruim 250 hardlopers in verschillende categorieën aan de startstreep. Ondanks de aangepaste start/finish locatie, vanwege bouwwerkzaamheden ‘Hart van Oosterwolde’, waren de hardlopers weer zeer te spreken over het sportspektakel. Met een netto opbrengst van 8378 euro kan Stichting Run for Joyce weer een mooie bijdrage leveren aan meer gerechtigheid voor weeskinderen in nood. Tevens zal dit jaar een gedeelte van de opbrengst gereserveerd worden voor een bijdrage aan een inclusief speeltoestel bij het ‘Hart van Oosterwolde’.

Mooi om te zien was dat er weer iets meer ruimte was voor gezelligheid naast het parcours. Het was nog geen uitje voor het hele gezin, maar het publiek kon weer aanwezig zijn en kreeg ook de gelegenheid om lekker eten en drinken aan te schaffen. Dit alles kwam de sfeer zeer ten goede ten opzichte van de toch wat sobere editie vorig jaar vanwege de toen geldende Corona maatregelen.

Winnaars

Net zoals voorgaande jaren waren er bij de kidsrun weer prijzen te verdelen in diverse leeftijdscategorieën. De 500 meter tot en met zes jaar is gewonnen door Martha-Louise van de Weg en Nils Morren. De 500 meter van zeven tot en met acht jaar is gewonnen door Mila Hofman en Christian van Loo. Op de afstanden van 1000 meter waren Isa Schoonhoven en Rinus Gaillard de snelsten in de leeftijdscategorie negen tot en met tien jaar. Bij de elf- en twaalfjarigen waren Julynn Huijsmans en Daan van Wijhe de winnaars.
De 2,5 kilometer is dit jaar gewonnen door Esmee Vis met een mooie tijd van 10:21 min. en Jurian Onderdijk met een tijd van 8:46 min. Op de 5 kilometer waren Erna van Es-Keen met een tijd van 20:09 min en Steven Greveling met een tijd van 18:01 min de snelsten. De 10 kilometer is net zoals vorig jaar gewonnen door Monique Fibbe met een tijd van 40:35 min. Bij de mannen 10 kilometer was Jaap-Jan Slob met een tijd van 37:18 min de winnaar.

Organisatie ziet uit naar speciale tiende editie

De organisatie van Run for Joyce kijkt terug op een succesvolle editie. ‘Mooi om te zien dat steeds meer hardlopers ons evenement positief waarderen en (blijven) meedoen. Daarnaast zijn wij dankbaar voor de vele bedrijven die ons steunen. Wij zullen zorgdragen voor een goede bestemming van de opbrengsten en zijn blij met de run als podium om aandacht te blijven vragen voor de gehandicapte weeskinderen. Daarnaast geeft dit alles ons vertrouwen om ons te gaan voorbereiden op de tiende editie volgend jaar. Zonder al iets van de ideeën prijs te geven, kunnen we zeggen dat we deze lustrum niet zomaar voorbij laten gaan.’

Share This